2012-01-01 15:51:42• hírek • Póti Orsolya

Petőfit és az új évet köszöntötték az irodalomkedvelők

Az év első napján a szatmárnémeti Petőfi-szobor elé vártak minden olyan irodalomkedvelőt, aki az Újévvel együtt a nagy költőt is köszönteni akarta, annak születésnapja alkalmából. A helyszínen vasárnap délután 16 órától versek és megzenésített költemények hangzottak el.

Immár harmadik alkalommal rendeztek január elseji újévköszöntést a szatmári Lükő Béla kórházzal szembeni Petőfi szobor előtt. A rendezvény egy szatmári vállalkozó, Tóth István kezdeményezésére indult az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület támogatásával.

Volt aki koszorúval, volt aki egy szál virággal jelent meg a vasárnap délutáni eseményen, amelyet Muzsnay Árpád, az EMKE alelnöke nyitott meg, kívánva boldog Újévet mindenkinek. A köszöntőbeszédet versfelolvasás követte. András Gyula színművész elsőként egy olyan Petőfi verset olvasott fel, amelyet a költő Erdődön írt, majd Reményik Sándor "Petőfi" című költeményét hallgathatta meg a közönség ugyancsak a színművész olvasatában.

A jelenlevők Tamás Tibor citerajátéka kíséretében énekeltek olyan megzenésített költeményeket, mint a "Befordultam a konyhára", "Rózsabokor a domboldalon", vagy "Kis lak áll a nagy Duna mentében". A szobor megkoszorúzása után a közös éneklés tovább folytatódott egy-egy pohár bor kíséretében.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: